Vraag & Antwoord2019-04-12T15:23:02+00:00

VRAAG & ANTWOORD

Zat deze winkel eerst in de Houtmarktpassage?
Ja, dat zijn wij! Onze winkel (beter bekend als de Singer-winkel) heeft meer dan 30 jaar in de Houtmarktpassage gezeten. Nu zitten we sinds 2018 op het Spinveld. De winkel is nu groter, heeft een uitgebreider assortiment en is veel makkelijker bereikbaar. Gratis parkeren voor de deur!

Ik ben op zoek naar een naaimachine, kunnen jullie me daarbij helpen?
Zeker weten! Voor een nieuwe naaimachine ben je bij ons aan het juiste adres! Van ‘simpele huis, tuin en keuken machine’ tot aan professionele industrie machine, wij hebben het allemaal.

Verkopen jullie ook tweedehands naaimachines?
Af en toe hebben we tweedehands machines staan, maar alleen als het echt nog goede zijn. Vraag naar het actuele aanbod. En bedenk dat een nieuwe ook helemaal niet duur hoeft te zijn.

Verkopen jullie alleen maar Singer machines?
Nee hoor, wij verkopen alle merken naaimachines. Merken die we onder andere verkopen: Brother, Janome, Pfaff, Husqvarna, Elna, Lewenstein…

Nemen jullie ook oude machines in?
Wij hebben een project in Afrika waar we machines aan leveren. Voor dit goede doel ontvangen wij graag oude machines die klaargemaakt kunnen worden om daarheen gestuurd te worden. Andere, niet bruikbare, oude machines worden netjes afgevoerd.

Verkopen jullie ook borduurmachines?
Jazeker, wij verkopen zowel hobby als professionele borduurmachines. Met één naald, zes naalden en zelfs tien naalden! Kom kijken in de winkel naar het actuele aanbod en/of maak een afspraak met Kees van Vliet, onze borduurspecialist.
Er zijn ook regelmatig tweedehands borduurmachines beschikbaar.

Wanneer heeft mijn machine onderhoud nodig?
Alle machines hebben onderhoud nodig. Je wil tenslotte dat je machine lekker blijft werken. Gemiddeld heeft een naaimachine om de 3 jaar een onderhoudsbeurt nodig. Lockmachines om de 5 jaar.
Bij borduurmachines ligt het aan het aantal steken. Om de 6.000.000 steken mag de machine wel weer eens nagekeken worden.

Wat kost een onderhoudsbeurt?
Een beurt voor een gewone naai- of lockmachine kost 65 euro*. Komen er kosten bij? Dan gebeurt dat in overleg. De kosten voor een borduurmachine zijn afhankelijk van het aantal naalden: 95 euro* voor een enkelnaaldsmachine en 165 euro* voor een meernaaldsmachine.
*alle prijzen zijn onder voorbehoud

Welke merken wol verkopen jullie?
We hebben een uitgebreid assortiment brei en haak garen, waaronder LangYarns, WoolAddicts, Borgo de’Pazzi, Phildar, Scheepjes en DMC.

Kan ik bij jullie ook wol bestellen?
Jazeker, dat kan. We hebben een hoop op voorraad, maar is er onverhoopt niet genoeg, dan kan wol uit de actuele collectie bestellen altijd. De levertijd is wel afhankelijk van de leverancier. Aanbiedingswol kan (meestal) niet besteld worden, daarvoor geldt op = op.

Ik wil graag leren breien/haken. Kan dat bij jullie ook?
We organiseren regelmatig workshops, ook op het gebied van breien en haken. Kijk bij workshops voor het actuele aanbod.
Wil je met een groepje leren breien/haken? Laat het ons weten, dan organiseren we een workshop-op-maat.

Geven jullie ook workshops?
Jazeker. Wij hebben een divers aanbod van creatieve workshops. Klik op Workshops om het actuele aanbod te bekijken.

Het lijkt me leuk om zelf een creatieve workshop te geven, kan dat ook?
Natuurlijk! Laat ons weten wat je wil doen (en eventueel wanneer), dan maken we een afspraak zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Kan ik een workshop regelen met vrienden /  familie / collega’s?
Voor een workshop-op-maat neem je contact op via vanvlietnaaimachines@gmail.com

Hoe meld ik me aan voor een workshop?
Een leuke workshop gezien? Stuur dan een mailtje met de workshop, je naam, adres en telefoonnummer naar vanvlietnaaimachines@gmail.com. Je krijgt dan een bevestiging en een factuur. Zodra deze betaald is, ben je verzekerd van deelname.

Kan ik ook naailes volgen bij VanVlietNaaimachines?
Jazeker! Harriëtte geeft met veel plezier en kennis van zaken naailes voor beginners tot gevorderden. Voor het eerst achter een naaimachine? Of al wat verder en zin in een moeilijk project? Bij ons ben je aan het juiste adres. Er wordt gewerkt in kleine groepen (maximaal zes personen), zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt, afgestemd op het project waar je aan werkt.

Wanneer is er naailes?
De naailessen worden momenteel gegeven op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend* van 10.00 tot 12.00 uur. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
*afhankelijk van aantal aanmeldingen, feestdagen enz.

Wat kost de naailes?
Je betaalt de naailessen per maand: 60 euro*. Gemiddeld heb je dus vier keer per maand les. Uiteraard kun je je ook opgeven voor meerdere dagen per week.
*prijzen zijn onder voorbehoud.

Kan ik gewoon aansluiten bij de Brei & Haak Club?
Natuurlijk :). Aanmelden is lief, maar niet per se nodig. Kijk wel even goed wanneer er precies een bijeenkomst is!

Wordt er les gegeven tijdens de bijeenkomsten van de Brei & Haak Club?
Het is geen brei-les, maar er zijn altijd creatievelingen die je iets willen leren of je willen helpen bij een brei of haak probleem. Er zit niet alleen gezelligheid aan tafel, maar ook een hoop expertise :).

Moet ik naar iedere bijeenkomst komen?
Nee hoor, je komt gewoon wanneer het jou uitkomt. We trachten de data ruim vantevoren bekend te maken.